Gevulde speculaas 4

Gevulde speculaas 4

Ingrediënten

2 eetlepels speculaaskruiden
150 gr bruine basterdsuiker
150 gr boter
2 eetlepels melk
1 portie amandelspijs
50 gr witte amandelen
1 eidooier

Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op ± 150°C.

 

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.

 

Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm. Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.

 

Versier de gevulde speculaas met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier.

 

Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak de gevulde speculaas in 30 tot 45 minuten goudbruin en gaar.


Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.

 

Extra inforamtie

Calorieen gevulde speculaas

Calorieen amandelspijs