Kruidkoek
Ingrediënten150 gr boter of margarine150 gr suiker 3 eieren 100 gr bloem 50 gr maïzena 2 tl bakpoeder 1 mespunt zout 1 mespunt gemberpoeder 1 tl koekkruiden 100 gr geraspte bittere chocolade 100 gr gemalen hazelnoten 30 gr gehakte sukade 30 gr gesneden oranjesnippers |
BereidingVerwarm de oven voor op 180°C, hetelucht 160°C.
Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig. Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen. Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe. Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek in 45-60 minuten gaar. Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie (voor de plakrand) en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).
Extra informatie |