Kruidkoek

Kruidkoek

Ingrediënten

150 gr boter of margarine
150 gr suiker
3 eieren
100 gr bloem
50 gr maïzena
2 tl bakpoeder
1 mespunt zout
1 mespunt gemberpoeder
1 tl koekkruiden
100 gr geraspte bittere chocolade
100 gr gemalen hazelnoten
30 gr gehakte sukade
30 gr gesneden oranjesnippers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht 160°C.

 

Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig. Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen. Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe.

Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek in 45-60 minuten gaar.

Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie (voor de plakrand) en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).

 

Extra informatie

Calorieen kruidkoek