Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Amandel appelbroodjes

Amandel appelbroodjes

Ingrediënten

6 plakjes Roomboterbladerdeeg (ontdooid)
150 gram Amandelspijs
1 grote Gesnipperde appel
50 gram Rozijnen
1 Eidooier
1 zakje Vanillesuiker
1 theelepel Amandellikeur
1 losgeklopt Ei
4 eetlepels Amandelschaafsel
2 eetlepels Suiker
Kaneelpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

 

Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de vanillesuiker en de likeur en vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte. Leg de spijsrolletjes op de deegplakjes en rol deze zodat de spijs helemaal bedekt is. Plak de randen met water vast, druk er met een vork streepjes in en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.

 

Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de broodjes; druk ze licht aan. Leg de broodjes op een (ingevette of bekleede) bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven.


Bestrooi de broodjes direct na het bakken met kaneel.

 

Extra informatie:

Calorieen amandelen