Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Amandel borstplaat

Amandel borstplaat

Ingrediënten

6 eetlepels Slagroom
2 eetlepels Melk
1 zakje Vanillesuiker
280 gram Witte basterdsuiker

2 eetlepels Sterke koude koffie

1-2 eetlepels Amandellikeur

50 gr gehakte Blanke amandelen

 

Bereiding

Leg op een vel aluminiumfolie ingevette vormpjes zoals bijvoorbeeld: hartjes, sterretjes, rondjes (wel zonder bodem).

 

Meng alle ingrediënten (op de gehakte blanke amandelen na) in een geëmailleerde pan goed door elkaar met een lepel. Zet de pan op een laag vuur en roer goed totdat alle suiker is opgelost. Blijf roeren totdat het mengsel wat dikker wordt. Voeg nu de gehakte blanke amandelen toe en roer dit goed door het mengsel.

 

Zodra je merkt dat het mengsel tijdens het roeren wat gaat slepen, zet je het vuur uit. Blijf roeren totdat de luchtbellen verdwenen zijn. Doe er een klontje boter bij en roer dit er snel doorheen.

 

Giet daarna het mengsel in de vormpjes en laat het opstijven. Zodra er verkleuringen optreden kun je de vormpjes op hun kant zetten zodat de borstplaat sneller afkoelt.

 

Extra informatie:

Calorieen Borstplaat (roombasis)

Calorieen Borstplaat (waterbasis)