Amandelspijs 2

Amandelspijs 2

Ingrediënten

Voor 250 gram amandelspijs

 

100 gr Ongezouten amandelen
1/2 Losgeklopt ei
1 tl. Geraspte citroenschil (vers)
Citroensap

Bereiding

Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook.
Hierna de amandelen laten uitlekken in een vergiet en afspoelen met koud water. Nu kan je het bruine vliesje om de amandelen eraf wrijven. Droog de amandelen met een doek.

 

Maal de amandelen met de keukenmachine of een amandelmolen. Roer er de poedersuiker door en maal nog een keer.

Meng een 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en spatel het amandelmengsel erdoor. Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng de amandelspijs op smaak met een paar druppels citroensap.


Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg
Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken.

 

Tip: Amandelspijs is het lekkerst als u het een paar weken van tevoren maakt.
Bewaar de amandelspijs in een goed afsluitbaar bakje, op een koele plaats.

 

Extra informatie

Calorieen amandelspijs