Bosrtplaat espresso

Bosrtplaat espresso

IngrediŽnten

6 eetlepels slagroom
2 eetlepels melk
1 zakje vanillesuiker
280 gram witte basterdsuiker

4 eetlepels koude espressokoffie (vers gezet of uit een zakje)

4 kleine gehalveerde (amaretti) bitterkoekjes

Bereiding

Leg op een vel aluminiumfolie ingevette vormpjes zoals bijvoorbeeld: hartjes, sterretjes, rondjes (wel zonder bodem).

 

Meng alle ingrediënten (op de bitterkoekjes na) in een geëmailleerde pan goed door elkaar met een lepel. Zet de pan op een laag vuur en roer goed totdat alle suiker is opgelost. Blijf roeren totdat het mengsel wat dikker wordt. Voeg vervolgens de bitterkoekjes toe en meng dit door eht mengsel.

 

Zodra je merkt dat het mengsel tijdens het roeren wat gaat slepen, zet je het vuur uit. Blijf roeren totdat de luchtbellen verdwenen zijn. Doe er een klontje boter bij en roer dit er snel doorheen.

 

Giet daarna het borstplaatmengsel in de vormpjes en laat het opstijven. Zodra er verkleuringen optreden kun je de vormpjes op hun kant zetten zodat de borstplaat sneller afkoelt.

 

Extra informatie:

Calorieen Borstplaat (roombasis)

Calorieen Borstplaat (waterbasis)