Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Gevulde speculaas 1

Gevulde speculaas 1

Ingrediënten

Voor de vulling:
400 gr amandelspijs
1/2 eetlepel geraspte citroenschil

1 ei

 

Voor het deeg:
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
175 gr koude boter in stukjes
25 gr gehalveerde amandelen
2 eetlepels melk
Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

 

Vulling:

Vermeng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp en kneed het goed door.

 

Deeg:

Zeef het bakmeel boven een kom en maak in midden een kuiltje. Doe de suiker, speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje, verkruimel ze met de vingers door het bakmeel en kneed dit snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ± 30 minuten rusten.


Deel het deeg in tweeën en rol beide delen uit tot een lap van ± 15 x 15 cm en 7 mm dik. Leg 1 deeglap op de bakplaat en prik die met een vork in. Verdeel er de amandelspijs over en dek af met de tweede deeglap. Druk de randen op elkaar.

 

Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met melk. Bak de gevulde speculaas in het midden van de oven in ± 35 minuten bruin en gaar.

 

Extra inforamtie

Calorieen gevulde speculaas

Calorieen amandelspijs