Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Marsepein 4

Marsepein 4

Ingrediënten

350 gr gepelde amandelen
2 amandelen
500 gr poedersuiker
2 theelepels oranjebloesemwater

1 eiwit

Bereiding

Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en maak ze fijn in de keukenmachine of amandelmolen. zorg dat de amandelen zo fijn mogelijk gemalen zijn.

 

Voeg dan het eiwit, poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en laat de machine nog even draaien tottot je een samenhangend geheel hebt. Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.


Verdere verwerking

Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van
Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door.

 

Extra informatie

Calorieen marsepein