Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Noten borstplaat

Ingrediënten

2 eetlepels gemengde gehakte noten
3 eetlepels water
150 gram suiker
boter naar smaak
steelpan
boterhampapier
borstplaatvorm
houten lepel

Bereiding

De suiker met het water op een laag vuurtje in de steelpan laten smelten.


Op een stuk alluminiumfolie of bakpapier de met koud water afsgespoelde steekvorm(pjes) neerleggen (deze moeten aan beide kanten open zijn).


Roer met een houten lepel door de suikermassa . Laat de lepel uitlekken, trekt de laatste druppel een dun draadje, dan is het mengsel goed. Zo niet, even laten doorkoken en wederom controleren.


Blijven roeren tot de lepel over de bodem van de pan krast en de gemengde noten toevoegen. Schenk het mengsel in de vorm (of vormpjes) en laten afkoelen.

 

Haal de borstplaat ui zijn vorm(pjes). Garneer het geheel met hele noten om het compleet te maken. 

Extra informatie:

Calorieen Borstplaat (roombasis)

Calorieen Borstplaat (waterbasis)