Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Peperkoek

Peperkoek

Ingrediënten

100 ml water
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
1 eetlepel koekkruiden
1 eetlepel speculaaskruiden
1,5 eetlepel honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetenluchtoven op 150 graden.


Alles mengen zonder het cake-of bakmeel. Daarna meel beetje bij beetje toevoegen. Het deeg zolang mengen tot er bellen op komen.

 

Vet een bakblik van 25 cm in. Schenk hierin het peperkoekdeeg.

Bak de peperkoek in +/- 1 uur gaar.

 

Laatste 10 minuten de oven naar 130 ºC of voor heteluchtoven 105ºC zetten. Als de koek gaar is deze uit blik nemen en nog warm zijnde in aluminiumfolie wikkelen om de plakrand te krijgen.

 

Extra informatie

Calorieen peperkoek