Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Sintrecepten gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Sintrecepten gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
100 gr zachte boter 125 gr bruine suiker 2 theelepels speculaaskruiden 1 mespuntje zout 250 gr zelfrijzend bakmeel Enkele eetlepels melk Een klontje boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een romige massa. Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast 3 uur staan. Beboter een bakplaat.
Kneed balletjes van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de pepernoten in ± 15 minuten bruin.