Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Pepernoten 5

Pepernoten 5

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
1 mespuntje zout
125 gr lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
100 gr zachte boter
3 eetlepels melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

 

Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom. Voeg de boter en de melk toe en kneed van het geheel tot een soepel deeg. Voeg eventueel nog wat melk toe als het deeg te kruimelig is.

 

Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Leg de balletjes op een beboterde bakplaat en druk ze enigszins plat. Bak de pepernoten in de oven in ± 20 minuten mooi bruin en gaar.

 
Laat de pepernoten op de bakplaat afkoelen.

 

Extra informatie

Calorieen pepernoot