Pepernoten 6

Pepernoten 6

Ingrediënten

250 gr bloem
3 gr bakpoeder
5 gr kaneel
2 1/2 gr gemalen kruidnagel
2 gr kardemom
1 gr gemberpoeder
125 gr boter
125 gr bruine basterdsuiker
50 gr schenkstroop
3 gr zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op ± 180°C.

 

Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom. Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot alles is gesmolten.


Schenk dit bij de bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Laat het beslag op een koele plaats een paar uur opstijven.


Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige nopjes uit. Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ± 15 minuten midden van de oven.

 

Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.

 

Extra informatie

Calorieen pepernoten