Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Pepernoten 7

Pepernoten 7

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter
4 eetlepels melk
2 theelepels speculaaskruiden
1 mespuntje zout

Bereiding

Verwarm de oven op ± 160°C.

 

Doe de boter, de basterdsuiker en de speculaaskruiden bij elkaar, voeg een klein beetje zout toe en roer het geheel tot een gladde massa. Voeg de melk aan het zelfrijzend bakmeel toe en kneed tot een glad, samenhangend deeg is ontstaan. Zet het deeg 1-2 uur in de koelkast.

 

Maak als het deeg stevig is, kleine balletjes van het deeg en druk die een beetje plat. Beboter een bakblik of een bakplaat en leg de deegballetjes erop.Zet het bakblik in de oven en bak de pepernoten in ± 15 minuten lichtbruin en gaar.

Extra informatie

Calorieen pepernoten