Pepernotentaart

Pepernotentaart

Ingrediënten

1 kilo Pepernoten
250 gram Boter
Slagroom
Sinterklaas schuimpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 Graden Celcius. Verwarm de boter in een pannetje.

 

Maal 1/4 deel van de pepernoten en doe deze bij de gesmolten boter. Roer het geheel goed door totdat er een gladde mengsel ontstaat.

 

Beboter de cakevorm. Doe een laag van ongeveer 3 cm. van het pepernoten mengsel in de vorm. Leg hierop wat schuimpjes en pepernoten. Herhaal dit tot je pepernotenmengsel op is, en zorg dat je ook met het perpernoten mengsel eindigd. Druk het geheel goed aan.

 

De pepernotentaart 20 minuten op 180 graden bakken. Af laten koelen.

 

Voor het serveren de pepernotentaart bestrijken met de geklopte slagroom, hierin kun je nog wat sinterklaas schuimpjes drukken.

 

Extra informatie

Calorieen pepernotentaart