Rumtruffels

Rumtruffels

Ingrediënten

100 gr pure chocolade, in stukjes gebroken
3 eetl. rum
100 gr oude vruchtencake
100 gr gemalen amandelen
50 gr gezeefde glazuursuiker
2 eetl. abrikozenjam
15 gr cacaopoeder
50 gr chocoladehagel

Bereiding

Doe de chocolade en rum in een vuurvaste schaal en zet die op een pan
zachtjes kokend water. Verwarm tot de chocola smelt, roer af en toe.

 

Verkruimel intussen de cake en meng die met de amandelen. Giet er de gesmolten chocola in en doe er de glazuursuiker bij. Roer goed.

 

Doe het mengsel op een met glazuursuiker bestrooid bord en kneed het tot
het zachtjes glad is. Maak van het mengsel 25 balletjes en bestrijk die met jam.

 

Vermeng de cacao en de hagelslag in een kom, leg de rumtruffels er een voor een in. Schud de kom om de rumtruffels met het mengsel te bedekken.

 

Leg de rumtruffels in de koelkast tot ze stevig zijn.

Extra informatie

Calorieen rum

Calorieen amandelen