Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Sinterklaasbrood

Ingrediënten

1 kilogram tarwemeel

9 deciliter lauwe melk

60 gram verse gist

40 gram suiker

afgestreken theelepel kardamon

100 gram gesmolten boter

afgestreken theelepel zout

Rozijnen en amandelen als versiering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

 

Zeef het meel in een kom. Verkruimel de gist in de lauwwarme melk en doe er de suiker bij. Maak een kuiltje in het meel en roer de vloeistof erin, met wat meel erbij, als voordeeg. Laat dit afgedekt een half uurtje rijzen.

 

Werk dan het voordeeg samen met de gesmolten boter, het zout, de kardamon en het meel dooreen tot een vast deeg. Bestrooi het deeg dan met wat bloem en laat het afgedekt ongeveer 3 kwartier op een warme plaats rijzen.

 

Rol het dan uit op een met meel bestoven ondergrond en snijd met een mes figuren uit zoals bv. een Sinterklaas of Zwartepiet. Versier de oppervlakten dan met rozijnen en amandelen.

 

Bak de sinterklaasbroden op een ingevet bakblik gaar in het midden van de oven, gedurende ongeveer 20 minuten.

 

Extra informatie

Calorieen tarwebrood