Sinterklaascake

Sinterklaascake

IngrediŽnten

100 gram bloem

100 gram zelfrijzend bakmeel

1/2 theelepel bakpoeder

200 gram bruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

200 gram boter/margarin

4 eieren

1 eetlepel speculaaskruiden

1/2 zakje amandelschaafsel

boter/margarine om de vorm in te vetten

 

1 cakevorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in.

 

Zeef bloem, zelfrijzend bakmeel en bakpoeder in een kom. Doe basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een ruime kom en mix het tot een luchtig, ietwat schuimig mengsel. Doe er een ei bij en mix tot het gehele ei is opgenomen in de massa, ga met de overige eieren net zo te werk. Na toevoeging van het laatste ei nog een minuut de mixen.

 

Vervolgens het bloem-bakmeelmengsel in één keer toevoegen en met een houten lepel of spatel de massa goed door elkaar mengen. De speculaaskruiden toevoegen. Hou wat amandelschaafsel apart voor bovenop de cake, knijp de rest van het schaafsel met je handen fijn en roer dit door het cakedeeg.

 

Doe het deeg over in de cakevorm, vul deze maximaal voor 2/3. Strooi het apart gehouden amandelschaafsel erover. Plaats de vorm op het ovenrooster, iets onder het midden van de oven.

 

Bak de sinterklaascakecake in 50 minuten gaar. Prik aan het eind van de baktijd een satéstokje tot in het binnenste van de cake; komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar zoniet, dan moet de sinterklaascake langer in de oven.

Extra informatie

Calorieen cake

Calorieen amandelschaafsel