Sinterklaastompouce

Sinterklaastompouce

Ingrediënten

9 plakjes roomboter bladerdeeg
500 mililiter chocolademousse
2 sinaasappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230 graden.

 

Laat 9 plakjes bladerdeeg ontdooien en snij uit 8 plakjes zo groot mogelijke mijters. Snij het laatste plakje bladerdeeg in 8 repen.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de mijters op de bakplaat, maak 4 kruizen van de deegrepen en plak ze met water vast op de 4 mijters. Bak ze midden in de oven in 10 minuten gaar en goudbruin.

 

Laat de mijters helemaal afkoelen en verdeel 500 mililiter chocolademousse over 4 mijters. Schil 2 sinaasappels dik en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Dep de partjes droog. Verdeel de sinaasappelpartjes over de mousse en dek ze af met de overige 4 mijters van deeg.

Extra informatie

Calorieen bladerdeeg