Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Speculaasbrokken 1

Speculaasbrokken 1

Ingrediënten

100 gram Bloem
100 gram Bruine basterdsuiker
4 eetlepel(s) Koek- en speculaaskruiden
175 gram Boter
25 gram Garneeramandelen
2 eetlepel(s) Koud water

Bereiding

In een keukenmachine bloem, basterdsuiker, kruiden en mespunt zout scheppen. Boter toevoegen en het mengsel kort draaien. Al draaiend 2 el ijskoud water erbij schenken tot alle ingrediënten gemengd zijn.

Deeg uit de machine nemen, tot bal vormen, in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten.

Oven voorverwarmen op 175 °C. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Bakpapier op bakplaat leggen, deeg erop leggen. Amandelen in deeg drukken. Bakplaat in midden van oven plaatsen en de speculaasbrokken in 35 minuten gaarbakken.

Speculaasbrokken op rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken.

Wat ook kan
Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder rondje een amandel.

Extra informatie

Calorieen speculaasbrokken