Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Sintrecepten gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Sintrecepten gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
In een keukenmachine bloem, basterdsuiker, kruiden en mespunt zout scheppen. Boter toevoegen en het mengsel kort draaien. Al draaiend 2 el ijskoud water erbij schenken tot alle ingrediënten gemengd zijn.
Deeg uit de machine nemen, tot bal vormen, in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Bakpapier op bakplaat leggen, deeg erop leggen. Amandelen in deeg drukken. Bakplaat in midden van oven plaatsen en de speculaasbrokken in 35 minuten gaarbakken.
Speculaasbrokken op rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken.
Wat ook kan Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder rondje een amandel.