Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Speculaasjes 2

Speculaasjes 2

Ingrediënten

200 gr zelfrijzend bakmeel
1 1/2 theelepel speculaaskruiden
125 gr bruine basterdsuiker
125 gr boter
2 eetlepels melk
Zout

Bereiding

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein. Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg.

 

Bestuif een speculaasplank met bloem. Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank te gaan. Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaasjes eruit vallen. Ga door met speculaasjes maken tot het deeg op is.


Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in het midden van de oven. Bak de speculaasjes in ± 15 minuten gaar en bruin.


Let op: De speculaasjes bruinen nog iets na. Laat de speculaasjes vlakliggend afkoelen

Extra informatie

Calorieen speculaas