Speculaasjes 3

Speculaasjes 3

IngrediŽnten

200 gr bloem
120 gr boter
100 gr bruine basterdsuiker
1/2 theelepel bakpoeder 
1 eetl. speculaaskruiden
± 50 gr amandelen

Zout

Bereiding

Hak de amandelen maar pel ze niet. Roer de andere droge ingrediënten in een kom goed door elkaar. Voeg de boter toe, snijd deze met twee messen in kleine stukjes en kneed alles met een koele hand door elkaar. Meng er de amandelen door (mocht het deeg nog brokkelig zijn voeg dan een eetlepel melk toe).


Speculaasjes maken:

  1. 1. Bestuif een speculaasplank met rijstebloem (kindermeel) of aardappelmeel. Druk een portie deeg in de figuren en snijd met een scherp mes het overtollige deeg weg
    Klop de deegfiguurtjes eruit door een korte slag met de plank op het aanrecht.


2. Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ± 1/3 cm dikte. Steek uit de deeglap koekjes met behulp van een borrelglaasje of een ander vormpje.

 

Beboter de bakplaat en verwarm de oven 10 minuten voor op ± 180°C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ± 20 minuten gaar en bruin.

 
Neem de speculaasjes van de bakplaat en leg ze plat neer op een taartrooster of omgekeerd op het aanrecht

 

Extra informatie

Calorieen speculaas