Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Sintrecepten gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Sintrecepten gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
200 gr bloem 120 gr boter 100 gr bruine basterdsuiker 1/2 theelepel bakpoeder 1 eetl. speculaaskruiden ± 50 gr amandelen
Zout
Bereiding
Hak de amandelen maar pel ze niet. Roer de andere droge ingrediënten in een kom goed door elkaar. Voeg de boter toe, snijd deze met twee messen in kleine stukjes en kneed alles met een koele hand door elkaar. Meng er de amandelen door (mocht het deeg nog brokkelig zijn voeg dan een eetlepel melk toe).
Speculaasjes maken:
1. Bestuif een speculaasplank met rijstebloem (kindermeel) of aardappelmeel. Druk een portie deeg in de figuren en snijd met een scherp mes het overtollige deeg weg Klop de deegfiguurtjes eruit door een korte slag met de plank op het aanrecht.
2. Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ± 1/3 cm dikte. Steek uit de deeglap koekjes met behulp van een borrelglaasje of een ander vormpje.
Beboter de bakplaat en verwarm de oven 10 minuten voor op ± 180°C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ± 20 minuten gaar en bruin.
Neem de speculaasjes van de bakplaat en leg ze plat neer op een taartrooster of omgekeerd op het aanrecht