Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Speculaaskoeken

Speculaaskoeken

Ingrediënten

150 gram boter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel zout
10 gram speculaaskruiden
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel melk
50 gram geschaafde amandelen

Bereiding

Meng de boter met het zout en roer het tot een romige massa. Voeg er vervolgens een eetlepel melk aan toe.

 

Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en zeef deze boven een kom

Vermeng het bakmeel en de speculaaskruiden met de botermengsel en kneed alles goed door. Laat het deeg voor 1 uur rusten (nog beter is om hem één dag te laten staan).

 

Verwarm de oven voor op 210°C of gasstand 4½.

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een lap van circa 1 cm dik. Druk met behulp van steekvormpjes er koekjes uit, leg deze op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat.

 

Als laatst de koekjes bestrooien (en wat aandrukken) met de geschaafde amandelen. Doe de bakplaat in het midden van de oven.

 

Bak de spekulaaskoekjes in 20 minuten mooi goud/bruin en gaar. Als ze klaar zijn de spekulaaskoekjes uit de oven nemen en met een pannenkoekmes van de bakplaat nemen.

 

Laat de spekulaaskoekjes afkoekelen voor je ze serveert.

 

Extra informatie:

Calorieen speculaaskoeken