Speculaaspoppen

Speculaaspoppen

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr bruine basterdsuiker
Een snufje zout
1 citroen
2 eetlepels speculaaskruiden
175 gr koude boter
2 eetlepels melk
2 eetlepels bloem
1 ei

 

Aantal: 3 stuks van 30 cm groot

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

 

Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten speculaasplank.

 

Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit. Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de kruiden en zout toe. Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed het geheel snel tot een stevige bal

Bestuif de speculaasvorm met bloem. Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan. Verwijder het overtollige deeg. Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om, zodat het deeg uit de vorm komt.

 

Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen.

 

Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen
Bewaart u het deeg (voor gebruik) 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de kruiden sterker.

Extra informatie

Calorieen spekulaaspop