Spekmarsepein

Spekmarsepein

IngrediŽnten

250 gr amandelen
400 gr poedersuiker
1 eetlepel laurierkerswater
Zout naar smaak

1 1/2 eiwit

Enkele druppels roze vloeistof (voor consumptie)

Bereiding

Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, spoel ze met koud water (in een vergiet) na. Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af.


Maal de amandelen door een amandelmolen of keukenmachine. Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het losgeklopte eiwit en wat zout toe. Meng alles goed door elkaar en maal het mengsel weer door de amandelmolen/keukenmachine.

 

Leg de marsepein voor enkele uren in de koelkast.

 

Meng vervolgens enkele druppels roze vloeistof door de marsepein en maak en een platte plak van. Doe hetzelfde met een stuk ongekleurde marsepein. Leg de roze plakken om-en-om met de niet gekleurde plakken marsepein en druk het wat aan.

 

Snijd er nu wiebertjes van in de vrom van een spekje.

 

Extra informatie

Calorieen marsepein