Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Suprise zwartepiet

Suprise zwartepiet

Ingrediënten

kilo pure chocolade
1 pak hagelslag
100 gram marsepein (rood en wit)
8 ballonnen, 4 kleine cadeautjes naar keuze

Bereiding

Blaas de ballonnen op en leg er een knoop in. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (laat het niet warmer dan 31°C worden). Doe de hagelslag in een grote kom.
 
Doop vier ballonnen in de chocolade, zodat 3/4 van elke ballon met chocolade bedekt is. Laat de chocolade op een koele plaats hard worden (liefst buiten de koelkast).
 
Doop de andere vier ballonnen in de chocolade zodat 1/4 van elke ballon met chocolade bedekt is. Haal ze direct door de hagelslag. Laat de chocolade op een koele plaats hard worden.
 
Prik de ballonnen door en trek de ballonresten voorzichtig van de chocolade. Doe de verrassing in de grootste chocoladevorm en dek de opening af met de kleine vorm. Plak de helften met gesmolten chocolade aan elkaar. Maak van marsepein ogen, neus en mond en plak het met gesmolten chocolade op het “gezicht”.

 

Extra informatie

Calorieen pure chocoalde

Calorieen marsepein