Taaitaai 2

Taaitaai 2

IngrediŽnten

230 gr bloem
4 gr kaneel
1 gr gemalen kruidnagel
2 gr gemalen anijszaad
100 gr bruine basterdsuiker
65 gr honing
3 gr bakpoeder
Melk naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230°C.

 

Zeef de bloem met de kaneel, de gemalen kruidnagel en het anijszaad in een kom en maak er een kuiltje in. Doe de basterdsuiker met de honing en 3 1/2 dl water in een steelpan en laat alles even aan de kook komen tot de suiker is gesmolten. Schenk dit kokende mengsel in het kuiltje.

 

Roer nu snel met een houten lepel vanuit het midden; neem steeds wat bloem van de zijkant mee. Hoe sneller het deeg maken gebeurt, des te beter zal de taaitaai worden.

 
Het deeg moet mooi glad worden. Laat het deeg in de kom afkoelen en laat het op een koele plaats 3-4 dagen rusten. Dek de kom met een vochtig gemaakte doek af en maak die elke keer weer vochtig, zodat het deeg niet uitdroogt.

 

Kneed het deeg na de rust met de (met bloem bestoven) hand flink door. Kneed er tot slot het bakpoeder door. Bestuif grote of kleine speculaasvormen met bloem en druk hierin wat deeg goed aan. Ga met een mes over het oppervlak van de plank, zodat het overtollige deeg eraf valt. Keer de plank met een flinke klap, zodat de taaitaai eruit valt. Ga zo door tot het taaitaaideeg op is.

 

Leg de deegpoppen op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met wat melk. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taaitaaipoppen vlug gaar en bruin, zodat ze niet te hard worden.

Extra informatie

Calorieen taaitaai