Taaitaaikorstjes

Ingrediënten

350 gr roggebloem
175 gr tarwebloem
1 3/4 dl water
250 gr honing
100 gr keukenstroop
1 theelepel anijspoeder
1/2 dl karnemelk
15 gr speculaaskruiden
1 mespunt gemberpoeder
1 theelepel dubbelkoolzure soda

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

 

Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom. Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de keukenstroop en het anijspoeder aan toe. Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook. Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een koele plaats 2 dagen rusten.

 

Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het gemberpoeder en de soda door. Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van ± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm. Leg de taaitaaikorsten op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.

 

Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op  voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

Extra informatie

Calorieen taaitaai