Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Witte speculaas

Witte speculaas

Ingrediënten

175 gr boter
160 gr witte basterdsuiker
4 1/2 gr zout
De schil 1 citroen
300 gr bloem
4 1/2 gr bakpoeder
3 gr nootmuskaat
Poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op ± 175°C.

 

Meng de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd. Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toe en zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij. Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit afgedekt in de koelkast een nacht rusten.


Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van het deeg in uit. Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de plank te gaan. Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit vallen. Ga zo verder tot het speculaasdeeg op is.


Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten in het midden van de oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes.

 

Leg ze na het bakken op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en laat ze afkoelen.

Extra informatie

Calorieen speculaas