Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Zwartepietencakejes

Zwartepietencakejes

Ingrediënten

Cakemix
Mini cake-vormpjes (papieren, 12 stuks)
Gebak-gazuur poeder (Baukje)
Blanke marsepein
Kleurstof (voor levensmiddelen)

Bereiding

Maak het beslag voor de cake volgens de wekwijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
 
Vul de papieren cakevormpjes voor  2/3 met het cakebeslag.
Bak de cakejes in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.


Verdeel de marsepein in meerdere stukken om zo meerdere kleurtjes te maken.
Doe er per stuk marsepein een paar druppeltjes kleurstof bij.


Als het marsepein hierdoor wat kleverig wordt, herstel je dit met wat poedersuiker.
Als je alle kleuren marsepein hebt gemaakt kan  je de kragen, gezichten, hoedjes e.d maken van de zwarte pietren.

 

Als de cakejes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe dit volgens recept van de verpakking. Als het glazuur af is moet je deze wel snel verwerken, anders wordt deze hard, waardoor je de marsepein er niet in vast kunt zetten.


Smeer de bovenkanten van de cakjes in met het glazuur. Druk nu je marsepeinen vormpjes zo op de cakejes dat deze in het glazuur worden gedrukt en er een Zwartepiet ontstaat.

 
Laat dit geheel uitharden en je Zwartepiet cakejes zijn klaar!

Extra informatie:

Calorieen cakemix