Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Gevulde speculaas 2

Gevulde speculaas 2

Ingrediënten

150 gr lichtbruine basterdsuiker
250 gr gezeefd volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
175 gr kleingesneden, koude plantaardige margarine
1 1/2 eetlepel speculaaskruiden
1/2 theelepel zout
3 eetlepels (soja)melk
400 gr amandelspijs

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C .

 

Kneed een deeg van de basterdsuiker, het volkorenmeel, het bakpoeder, de margarine, speculaaskruiden, het zout en de (soja)melk en laat dit op een koele plaats afgedekt een nacht rusten.


Rol het dan uit tot een deeglap van 5 mm dikte en snijd hieruit 2 gelijke stukken. Leg 1 deel op bakpapier op de bakplaat en bestrijk het dun met ei of melk. Verdeel er de amandelspijs over en druk die glad uit.

 

Leg de tweede deeglap op de amandelspijs en druk die wat aan. Bestrijk ook deze met ei en versier met hele amandelen.


Bak de gevulde speculaas 40 minuten in de oven bruin en gaar. Laat de gevulde speculaas in de oven wat afkoelen en laat het op een rooster uitdampen.

Extra inforamtie

Calorieen gevulde speculaas

Calorieen amandelspijs