Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Sintrecepten gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Sintrecepten

Roomboterspeculaas (dik)

Roomboterspeculaas (dik)

Ingrediënten

450 gr bloem
350 gr roomboter
225 gr bruine basterdsuiker
5 theelepels bakpoeder
4 eetlepels speculaaskruiden
Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

 

Meng alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar. Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die goed door het deegmengsel. Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is.


Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1 uur rusten. Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan. Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de koek koud te laten worden.

 

Breek voor het serveren de speculaas in stukken.

 

Extra informatie

Calorieen roomboter speculaas