Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Sintrecepten niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Sintrecepten gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Sintrecepten gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
450 gr bloem 350 gr roomboter 225 gr bruine basterdsuiker 5 theelepels bakpoeder 4 eetlepels speculaaskruiden Zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar. Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die goed door het deegmengsel. Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is.
Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1 uur rusten. Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan. Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de koek koud te laten worden.